Mikrokredieten


De strategie van ACTEC voor steun aan micro-ondernemingen

Onze filosofie berust op het vermogen van ieder individu om zichzelf en zijn omgeving te ontwikkelen. Meer nog dan de natuurlijke hulpbronnen en de financiële middelen, blijven mannen en vrouwen voor ons de belangrijkste “rijkdom” voor ontwikkeling. Door haar microkredietprogramma’s stimuleert ACTEC het ontstaan van tal van productiegerichte initiatieven en bedrijfjes, waar de begunstigden zelf voor instaan.

Deze micro-ondernemers gebruiken hun creativiteit, hun werk en hun moed om hun eigen kleine onderneming op te richten in zeer verschillende domeinen: confectie, voeding, handel, haartooi, enz. De steun van ACTEC betreft zowel de toekenning van microkredieten als de inrichting van beroepscursussen aangepast aan de behoeften van de micro-ondernemers.

ACTEC is geen eigenaar van de kredietfondsen en beheert ze niet zelf. Ze worden beheerd door een lokale partner met een lange ervaring op dat vlak, die betrouwbare resultaten op lange termijn kan voorleggen en die evengoed de economische problematiek van de micro-ondernemingen kent als de financiële context van het land. Het professionalisme van onze partners is de beste waarborg voor het goed beheer van de fondsen en de duurzaamheid van de actie.

Goedlopende projecten

  • MUJER EMPRESARIA - GUATEMALA -Globale steun aan maya vrouwen door een gemeenschappelijk micro-kredietprogramma, Bancos Comunales, en een managementtraining aangepast aan hun micro-onderneming.
  • MICRO-MBA COLOMBIA - Oprichting van een trainings- en technisch ondersteuningscentrum voor de mico-ondernemers van Medellin en Antioquia.
  • MICRO-MBA II COLOMBIA
  • MUJER EMPRESARIA II GUATEMALA
Designed and developed by: Antorcha Web